SEO

On Page SEO ve Off Page SEO Nedir?

İyi bir web sitesi açıp düzenlemek, bugünlerde büyümek isteyen her işletmenin üzerinde durması gereken bir konu. Arama motoru optimizasyonu ya da diğer adıyla SEO taktikleri ise sitenizin arama motorları sonuçlarında ilgili anahtar kelimelerde öne çıkmasını sağlar.

SEO’nun iki farklı formu vardır: On-Page SEO ve Off-Page SEO.

On-Page SEO Nedir?

On-Page SEO, asıl sayfalarınız ve blogunuz üzerindeki SEO’dur. Arama motorları, dünya çapındaki web sitelerini sıralarken belli anahtar kelimelerin kullanım sıklığına ve frekansına önem verirler. Heading, sayfa başlığı, alan adı ve görüntülerde ağırlıklı olarak kullanılan anahtar kelimeler daha çok öne çıkar.

Dolayısıyla sizin için önemli olan kelime ve cümleleri sitenizdeki bu alanlara koyarak en iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Tabii bu sırada sayfalarınızı onlarca anahtar kelimeyle de doldurmamalı, sıklığına dikkat etmelisiniz.

Seçeceğiniz anahtar kelimelerin aranma hacmine daima özen gösterin. Bunun için internete göz atın ve en çok hangi cümlelerin, kelimelerin popüler olduğuna bakın. Bu anahtar kelimelerin de aynı zamanda sunduğunuz ürün ve servislerinizle bağlantılı olması gerekiyor. Ne zaman ki ürün ve servislerinizle alakalı bir anahtar kelime bulursanız, bunu sitede kullanma fırsatını kaçırmayın.

Off-Page SEO Nedir?

Off-Page SEO, sitenizin dışında yaptığınız anahtar kelime ve optimizasyon çalışmalarıdır. Arama motorları sitenizin sıralama sonuçlarını, web üzerinde başka yerlerde bulunan işletme adınızdan ve anahtar kelimelerinizin kullanım oranından baz alarak belirler.

Off-Page SEO’nuzu, yani site dışı SEO’yu geliştirmenin en iyi yöntemi popüler sosyal medya sitelerini aktif kullanmaktır. Facebook, Twitter, LinkedIN ve Google+ gibi ağlarda paylaşımlar yapabilirsiniz. Tabii On-Page SEO taktiklerinde olduğu gibi, daima tercih ettiğiniz anahtar kelimeleri ve cümleleri sosyal medya hesaplarınızda da paylaşın.

Bu kelimeleri doğal ve mantıklı şekilde popüler üçüncü parti sitelerinde kullanarak da zaman içinde SEO değerinizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya profillerinizin tanım, biyografi ve ‘Hakkında’ gibi sekmelerinde de uygun anahtar kelimeleri dağıtmayı ihmal etmeyin.

Sosyal medya güncellemelerinizin daima yardımcı, ilgi çekici ve tüketicinin alışkanlıklarıyla bağlantılı olmasına dikkat edin. Eğer bir soru sorulursa, takipçilerinizle nazik şekilde diyaloğa girmekten çekinmeyin. Bu şekilde hem sadık bir müşteri kitlesi oluşturur, hem de SEO sıralamasında üste çıkarsınız.

Görüldüğü üzere, hem On-Page, hem de Off-Page SEO bir web sitesi ya da blogun başarısı için hayati önem taşımakta. En iyi sonuçlara erişmek için sitenizde uygun anahtar kelimeler kullanmaya devam edin, bu sırada sosyal medya ağlarını da ihmal etmeyin.

] }

Erhan

1988 yılında Ankara'da doğdum. Süleyman Demirel Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisiyim. 2005 yılından beri SEO, Dijital Pazarlama, E-Ticaret ve Sosyal Medya alanlarında kendimi geliştirdim ve 2014 yılına kadar firmalarda SEO Uzmanı olarak çalıştım. 2015 yılında Softajans.com'u kurmuştur, alanında büyük firmalara SEO ve Dijital Pazarlama danışmanlığı hizmeti vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu