SEO

SEO Rekabeti Yüksek Anahtar Kelimelerde Üst Sıralara Çıkmak

Son birkaç yılda içerik pazarlama ve SEO düzenlemesi giderek daha da rekabetçi hâle geldi. Peki ama neden? SEO artık eldeki verilerle yönetiliyor ve buna göre belli anahtar kelimelere öncelik veriliyor, doğru bir strateji kuruluyor. Ek olarak, genel anlamda dijital rekabetin ve yatırımın artması da önemli bir etki yaratıyor.

Öne geçmek istediğiniz anahtar kelimelerde başarı elde etmek için, izleyebileceğiniz birkaç adım var. SEO hâlâ işe yarıyor ve ölmedi! Fakat bunun yerine, eskiye nazaran biraz daha sabırlı olmalısınız çünkü arama motoru optimizasyonu mucizeler gerçekleştirmeyi vadetmez.

Anahtar Kelime Rekabet Analizi

Anahtar kelime seçerken, keywordlerin hem aranma hacmine, hem de rekabetine dikkat etmek önemlidir. Aranma hacmi, bu kelimeye ne kadar talep olduğu konusunda fikir elde etmenizi sağlar. Yüksek hacimli bir kelime bulmak iyidir fakat bu beraberinde daha çok rekabeti getirir.

Dolayısıyla bu kelimede öne çıkmanızın ne kadar süreceğini, ne kadar çaba gerektireceğini hesaplamalısınız. Çeşitli anahtar kelime araştırma araçları, bu konuda zorluk seviyelerini de söyler.

Rakipleri Analiz Edin

Hedeflediğiniz keywordu seçtikten sonra, artık rakip sitelerin bu kelimelerde ne yaptığına bakmalısınız. O kelimede başarılı sitelerin, içeriklerinde neler kullandığına dikkat edin. Rakip gördüğünüz siteyi analiz ederken şunlara bakmalısınız;

  • Title tagleri
  • Meta açıklamaları
  • H1 başlık taglerı
  • Ortak anahtar kelimeler
  • Sayfa otoritesi
  • İç ve dış linkler
  • İçerik uzunluğu
  • Sayfa hızı

Kaliteli İçerik Üretin

Harika içerikler üretin demek zor çünkü pek çok insan, ‘harika içerik’ tanımının ne olduğunu dahi anlayamıyor. Onun yerine hem beğendiğiniz, hem de okuyucu kitlesinin hoşuna gidecek içerikler üretin. Her bir içerik, okuyucuların problemlerine çözüm üretebilmeli.

Bu içerikler aynı zamanda blog ya da sayfa yazıları olmak zorunda değil. Videolar, bilgi grafikleri, interaktif e-kitaplar ya da sunumlar vs. olabilir. Diğer içerik türlerine de odaklanarak, kitlenizle etkileşimi arttırabilirsiniz.

İçeriklerinizi yayınladıktan sonra, geri dönüş için belli bir süre bırakın ve ardından nasıl etki ettiğini inceleyin. Bunun için de Google Search Console gibi araçlar kullanabilirsiniz.

Destekleyici İçerik Yayınlayın

İçerikleri oluşturduktan sonra, yazılarınıza geçmiş içeriklerden alakalı iç linkler eklemeniz ve öyle yayınlamanız gerekiyor. Destekleyici içerik üretirken, keyword kullanımında abartıya kaçmayın ve organik performansı düşürecek şeylerden kaçının.

Tanıtım ve Backlinkler

SEO, bir tanıtım taktiği değildir. İçerik yayınlamak ve ardından sıralama atlamasını beklemek artık pazarlama stratejilerinde pek kullanılmıyor. Bunun yerine içeriklerin tanıtımı yapılmalı ve bunlar paralı/sosyal reklamlarla gerçekleştirilmeli. Bunun için (Dijital Pazarlama Stratejisi) yazısını okuyarak reklam oluşturma konusunda fikir oluşturabilirsiniz.. Her ayrı kanal, içeriğiniz için önem taşırken, düşük bütçeli bir sponsorluk dahi sayfanıza oldukça faydalı gelebilir. Tanıtım ve backlink elde etmek için (Backlink Elde Etmenin 7 Pratik Yolu) yazımızı okuyabilirsiniz.

Odaklanabileceğiniz bir diğer önemli SEO taktiği ise içeriğiniz için harici backlinkler almak. Harici backlinkler hâlâ SEO için oldukça önemliyken, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.

Zirveye Çıkın

İçerik pazarlama ve SEO giderek mücadeleci hâle gelse de, hâlâ iyi sonuçlar almak için yapabileceğiniz çok fazla şey var. Daha çok içerik üretmek hiçbir zaman çare değilken, bunun yerine daha iyi içerik üretmeye odaklanmalısınız.

Rekabete gireceğiniz anahtar kelimeleri başarıyla analiz edin, sizden iyi olan siteleri inceleyin, içeriklerinizi oluşturun ve ardından en iyi organik sonuçlar için tanıtımını yapın. Mutlaka emeğinizin karşılığını alacaksınız.

] }

Erhan

1988 yılında Ankara'da doğdum. Süleyman Demirel Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisiyim. 2005 yılından beri SEO, Dijital Pazarlama, E-Ticaret ve Sosyal Medya alanlarında kendimi geliştirdim ve 2014 yılına kadar firmalarda SEO Uzmanı olarak çalıştım. 2015 yılında Softajans.com'u kurmuştur, alanında büyük firmalara SEO ve Dijital Pazarlama danışmanlığı hizmeti vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu